Träningskurser

Vattengympa

Vår vattengympa på Billingshäll är uppskattad av många. Ha roligt samtidigt som du får ett effektivt träningspass för hela kroppen!


Vattnets egenskaper är vida kända och ger skonsam belastning, Träningen passar utmärkt både som rehabilitering eller tuff konditionsträning. En skonsam träningsform som passar alla.

Alla pass genomförs i varmpoolen med en temperatur på minst 34,8 grader.

Yinyoga

Yinyoga karaktäriseras av passiva positioner där det centrala fokuset ligger på att skapa stillhet och en medveten andning samt närvaro. Passar alla.

Varje mest sittande eller liggande position hålls en längre stund, vanligtvis 3-7 minuter, i syfte att stilla tankar, lugna sinnet och komma åt kroppens bindväv.

Ai Chi

Ai Chi är en form av träning och avslappning som har likheter med yoga, tai chi och chi gong. Träningen ska vara särskilt bra just för gravida, äldre och personer med kronisk smärta, eftersom det varma vattnet både lugnar sinnet och mjukar upp kroppen. Dessutom ger vattnet ett stöd så att träningen blir lätt och behaglig.

AiChi programmet innehåller kroppsövningar, andningsövningar och meditation. Syftet med träningen är att stärka och balansera energin i kroppen för att på så sätt förbättra hälsan.

Den maximala hälsan får man genom att knyta samman kropp och själ..

Denna form av vattenträning ger både fysisk träning och avspänning, detta genom en kombination av djupandning och långsamma, stora rörelser med armar, ben och överkropp i ett flytande kontinuerligt mönster.


Fördelarna med AiChi är bland annat:

Deltagarna kan på ett lätt och samtidigt kraftfullt sätt stärka muskler, rörelseförmågan samt uppnå en ökad syreupptagning och en djup avslappning. Skönt för både kropp och själ.

Mobility

I detta pass fokuserar vi på vår rörlighet. Med enkla övningar mjukar vi i egen takt upp kroppen och blir friskare, gladare och minskar skaderisken.

Vi nyttjar även en foamroller. Genom att rulla på en foamroller masserar du en utvald muskel som är spänd, vilket gör att muskeln återhämtar sig lättare och snabbare.