Rekommendationer Covid

Varför är simhallen öppen?

Folkhälsomyndigheten har i dagsläget inga rekommendationer att stänga simhallar. Skulle dessa rekommendationer ändras kommer Vikenbadet-Tolvåkerbadet följa detta. Vi kommer endast släppa in max 50 personer åt gången.

Hur är det med utrymme i receptionen?

Tänk på att vi måste fortsatt vara rädda om varandra och då hålla avstånd. Det finns markeringar i golvet och skyltar uppsatta för att underlätta för er besökare att hålla avståndet till varandra. När det är er tur att gå fram till kassan ber vi er att endast en person i sällskapet kommer fram för att betala och hämta band.

Hur många får simma samtidigt på Vikenbadet och Tolvåkerbadet?

Region Skåne har beslutat att ändra antalet personer för sammankomster och tillställningar till 50 personer i nuläget tom 17/11. Ska du simma behöver du tvätta dig med schampo och tvål före bad. Efter simningen kan du torka av dig, ta på dig och duscha hemma.

Får jag äta mat eller fika under mitt besök?

Precis som tidigare är det tillåtet att ta med sig egen fika. Tänk då på att inte ta med glas eller porslin då detta inte är tillåtet av säkerhetsskäl inne i simhallen. Det finns inte heller några möjligheter till att värma mat eller förvara kyld mat. För tillfället kan vi inte erbjuda mat från någon servering på Vikenbadet-Tolvåkerbadet, vi säljer endast förpackade saker som glass, läsk mm. För att öka avståndet mellan sällskapen kan bord och stolar vara placerade på annat sätt än normalt. Vi ber er att inte flytta på bord och stolar samt när ni har ätit färdigt tänk på att det kan finnas fler som vill äta och därför går det inte att reservera bordet.

Varför är gymmet och gruppträning öppet?

Vi har minskat antalet deltagare på våra gruppträningspass för att alla deltagare ska kunna hålla väl tilltagna avstånd.

I gymmet på Tolvåkerbadet har vi även stängt av vissa av konditionsmaskinerna för att säkra avståndet. Vikenbadet har sedan tidigare tilltagna avstånd i gymmet. Anslag om att rengöra maskinerna före och efter användning sitter uppe, samt anslag som påminner om att hålla avstånd.

Vi råder alla våra kunder till gym och gruppträning att duscha och byta om hemma.

Städas Viken-Tolvåkerbadet på annat sätt nu i Coronatider?

Det finns redan väl utvecklade städrutiner på våra bad för den dagliga städningen. Bland annat finns det rutiner för morgonstädning (grovstädning), daglig underhållsstädning och städning innan stängning. Förutom dessa rutiner har våra bad infört som extra åtgärd för att motverka smittspridning att samtliga handtag, ledstänger som många tar i desinficeras flera gånger om dagen. Större ytor desinficeras också i större utsträckning.

Har ni höjt klorvärdet i ert bassängvatten

Våra bad har haft kontakt med Folkhälsomyndigheten där vi ställt frågan om vi behöver förändra klorhalten i vattnet, gällande den rådande situationen

med coronaviruset. Det besked som vi har fått är att vi ska följa Folkhälsomyndigheternas allmänna råd för bassängbad. I dessa råd framgår det tydligt vilka klorvärden som ska finnas vid en viss temperatur och vid ett visst pH-värde, vilket Kävlinge kommun (KKL) följer.

Aktiv fri klor för vattentemperatur under 35 °C vid

  • pH 7,2 inte under 0,4 mg Cl2/l

  • pH 7,4 inte under 0,5 mg Cl2/l

  • pH 7,6 inte under 0,6 mg Cl2/l

Aktiv fri klor för vattentemperatur över 35 °C vid

  • pH 7,2 inte under 0,8 mg Cl2/l

  • pH 7,4 inte under 0,9 mg Cl2/l

  • pH 7,6 inte under 1,0 mg Cl2/l

Hur renas vattnet på våra bad?

Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus.

Uppmaning

Vi vill uppmana alla att följa Folkhälsomyndighetens och Region Skånes råd och riktlinjer för att skydda dig själv och andra. Dessutom vill vi trycka lite

extra på att duscha/tvätta dig ordentligt innan bad.

  • Tvätta dina händer ofta med tvål och varmvatten i minst 20 sekunder.

  • Hosta och nys i armvecket eller i en näsduk av papper. Då sprids inte viruset till dina händer eller ut i luften till andra människor.

  • Rör inte ansiktet med dina händer.

  • Stanna hemma när du är sjuk – även vid minsta symptom (till exempel när du bara har snuva).