Träning

Gruppträning

Vi har har ett stort utbud av gruppträning både på land och i vatten, inomhus och utomhus. Du hittar vårt schema med över 45 pass i veckan i vårt bokningssystem, följ länken nedan.

Du kan boka dig på pass från kl. 12.00 tre dagar i förväg, avbokning sker senast två timmar innan passtart. För att behålla din plats på gruppasset behöver du checka in vid vår reception minst 10 min innan passtart.

Vattenträning & Vattenträning intervall

Vattenträning är träning på grunt vatten, där vattnet är ditt motstånd. Vattnets egenskaper används för att ge effektiv och skonsam träning för hela kroppen. På Vattenträning intervall höjs intensiteten ytterligare för att förbättra din kondition och styrka.


Easyline

EasyLine är effektiv cirkelträning i lättanvända maskiner som inte kräver några inställningar. Ju snabbare du utför rörelserna, desto tyngre blir det. Du varvar övningar i maskinerna med olika mellanstationer.

HIIT Strenght

HIIT står för högintensiv intervallträning och utmanar dig i allt från kondition, styrka och får din puls att stiga. Vanligast jobbar man i korta intervaller och ännu kortare vila. Passen kan variera mellan instruktörerna.

Box

Passet bygger på olika slag med boxhandskar och mitsar, där man tränar två och två. Du behöver inte ha vana från liknande träning, tekniken lär du dig under passet.

Spinning

Spinning är effektiv och skonsam konditionsträning. Du cyklar i olika intervaller med olika belastning och intensitet.

TRX

Funktionell träning för hela kroppen. Här använder du din egen kroppsvikt för att skapa motstånd när du tränar och har därmed möjlighet att justera motståndet så det passar ditt fysiska tillstånd.

Mobility

Känner du dig stel och spänd? I detta pass fokuserar vi på vår rörlighet. Med enkla övningar mjukar vi i egen takt upp kroppen och blir friskare, gladare och minskar skaderisken. Vi nyttjar även en foamroller. Genom att rulla på en foamroller masserar du en utvald muskel som är spänd, vilket gör att muskeln återhämtar sig lättare och snabbare.

Kinesis station

Med naturliga, tredimensionella och behagliga rörelser får du en funktionell träning utan begränsningar. Kinesis hjälper dig att förbättra koordination, stabilitet, balans, rörlighet, styrka, snabbhet och reaktionsförmåga. Lättanvända maskiner som kombinerar fördelarna med funktionell träning med enkelheten hos en traditionell träningsmaskin.

Core

Att ha en stark core är viktigt både när vi tränar men också i vardagen. Fokus ligger på bålens muskler men även ben och rygg. Övningarna kan anpassas oavsett om du är nybörjare eller har tränat ett tag.

Soma Move

I SOMA MOVE förenas rörelse och kunskap, en praktik grundad på teorin om att använda kroppen som helhet för att bli stark, smidig och skadefri. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap.

Outdoor

Outdoor-klassen består av övningar i olika typer av intervaller som kan variera mellan instruktörerna.

Yin Yoga

Yinyoga karaktäriseras av passiva positioner där det centrala fokuset ligger på att skapa stillhet och en medveten andning samt närvaro. Passar alla. Varje mest sittande eller liggande position hålls en längre stund, vanligtvis 3-7 minuter, i syfte att stilla tankar, lugna sinnet och komma åt kroppen bindväv.

Yoga

Yoga är en uråldrig tradition som härstammar från Indien och består av olika system som tränar både sinne och kropp. Yogan innehåller många olika delar, bland annat andningsövningar, fysiska positioner, olika meditationstekniker och avslappningsövningar.

BUS-intervall

BUS står för balans, uthållighet och styrka. Du jobbar på samma plats med egna redskap i olika intervaller och varierande samt utmanande övningar.

Personlig Träning

Personlig träning riktar sig både till dig som är van vid att träna och dig som vill ha hjälp att komma igång. Oavsett bakgrund eller ambitioner hjälper våra personliga tränare dig att hitta en form av träning som passar dig.

Vikenbadet har vi personliga tränare som bland annat specialiserat sig inom traditionell styrketräning, rörlighetsträning samt seniorträning.

Kontakt

Du kan kontakta våra personliga tränare direkt via e-post. Köpa enstaka tillfällen eller PT-paket kan du även enkelt göra via vårt bokningssystem eller i receptionen.

Evelina Karlegärd
evelina.karlegard@befair.se

Dennis Andersson
dennis.andersson@befair.se